HIPOS DEKA: 10 positieve punten voor een optimaal productierendement !

Innotools Benelux B.V. gevestigd in Dodewaard is de vertegenwoordiger van het gereedschappenmerk Innotool in de gehele Benelux. Met acht vertegenwoordigers dagelijks langs de weg, ondersteund door nog een zeven mensen in Dodewaard, verwezenlijkt het bedrijf een speciale missie. Enerzijds bieden ze u samen met dochterfirma Heudra Tools B.V. een totaaloplossing voor uw verspaningsprobleem, dit in tegenstelling tot andere grote bekende gereedschapmerken. En aangezien iedere vertegenwoordiger zijn eigen rayon heeft worden de klanten ook nog eens binnen 24 uur van een totaaloplossing voorzien! Anderzijds is Innotools Benelux B.V., ondersteund door stuk voor stuk gerenommeerde gereedschapproducenten, steeds weer in staat innovatieve  gereedschappen te ontwikkelen waarmee het productierendement nog verder omhoog kan.

Tijdens de Metavak 2005 in Hardenberg introduceerde Innotools, met gepaste trots, een nieuwe wisselplaat. Voor deze wisselplaten zijn tevens een aantal nieuwe body’s ontwikkelt: de Hypos Deka. De combinatie kan worden ingezet voor diverse toepassingen. De frees, uitgebreid getest in het eigen testcentrum, blijkt gunstige eigenschappen te hebben. Zowel de ruwe bewerking als de nabewerking kan met de Hypos Deka probleemloos worden uitgevoerd.

De nieuwe wisselplaten, gecodeerd als PNCU platen, zijn dubbelzijdig en hebben 10 snijkanten per plaat! In de praktijk vertaalt zich dit naar een langer en voordeliger gebruik van de wisselplaten. De nieuwe wisselplaat heeft positieve spaanbrekers! Ondanks de positieve stand hebben de wisselplaten toch 100 procent aanlegvlak. Mede hierdoor, en dankzij de plaatdikte van 5mm, is de nieuwe frees veel minder gevoelig voor plaatbreuk en geschikt voor hoge voedingen! In bijvoorbeeld gereedschapstaal (1.2379) kan de wisselplaat een snijsnelheid van 160 m/min aan. Dit resulteert in een voeding van 0,35 mm per tand! De voeding van de totale frees is uiteraard afhankelijk van het aantal tanden, maar is eenvoudig uit te rekenen. Uiteraard is de nieuwe wisselplaat verkrijgbaar in de gangbare Innotool kwaliteiten, zoals IN 1030, IN 2015, IN 2005, IN30M enz.

De body Hypos Deka is uitgevoerd in een handige diameter range. Innotool bracht onderscheiding aan in twee soorten: een open vertanding voor staal en een dichte vertanding voor gietijzer. Een exacte specificatie kunt u terugvinden in de tabel. Door toepassing van een speciale geometrie op de body is het verwisselen van platen gemakkelijk en handig uit te voeren.

In een tijd waar marges onder druk staan biedt Innotools u een optimale prijs – kwaliteit verhouding. Het vlakfrezen is een van de meest voorkomende en tijdrovende bewerkingen. De tijd en de kosten die deze bewerkingen met zich meebrengen kunnen door de Hypos Deka sterk worden verlaagd.
Afbeeldingen:
Meer nieuws:
Wij zijn verhuisd!
In maart 2017 zijn wij verhuisd naar Beverwijk. Na een korte periode te hebben overbrugd op een tussentijdse locatie, hebben wij een nieuwe, mooie ruimte gevonden om samen met onze zusterfirma's in één pand te zitten. Vanuit deze locatie kunnen wij niet alleen optimaal onze klanten bedienen,...
Lees meer
KP Vlakfrezen
KP Vlakfrezen
Lees meer over de KP vlakfrezen en bekijk de video....
Lees meer
ZOMT
ZOMT
...
Lees meer
ALUMINATOR: Nieuwe productlijn!
ALUMINATOR: Nieuwe productlijn!
Het grote programma voor het bewerken van non-ferro materialen heeft Innotools uitgebreid met de Aluminator....
Lees meer